ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλά 3 ημερών το πετρέλαιο

08:42 - 15 Ιουλ 2011 | Εμπορεύματα
Στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ημερών κινήθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με πτώση, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Federal Reserve, ότι, δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αγορά και άλλων ομολόγων με στόχο την στήριξη της οικονομίας, αυξάνοντας έτσι τις εικασίες για μείωση της ζήτησης του καυσίμου.
Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι τιμές μετά από υποχώρηση 2,4% χθες, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben S. Bernanke, είπε ενώπιον του Κογκρέσου, ότι, η κεντρική τράπεζα θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε μια απόφαση νέας παρέμβασης, εξ αιτίας του υψηλότερου πληθωρισμού. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο έως 0,9% χθες, αφού το αμερικανικό υπουργείο ανακοίνωσε, ότι, οι αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας υποχώρησαν περισσότερο από τις προβλέψεις.

Στη Νέα Υόρκη, το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 95,91 δολ. το βαρέλι, 22 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Χθες, τα συμβόλαια, σημείωσαν απώλειες 2,36 δολ. φθάνοντας στα 95,69 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Ιουλίου. Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές έχουν υποχωρήσει 4% και μέσα σε ένα έτος σημείωσαν άνοδο 25%.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 116,41 δολ. το βαρέλι, μετά από άνοδο 15 σεντς.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.