ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 106 δολ. το βαρέλι το brent!

16:32 - 19 Ιουλ 2012 | Εμπορεύματα
Πάνω από τα 106 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωνε η τιμή του Brent την Πέμπτη, σε υψηλό επτά εβδομάδων, εξαιτίας των εντάσεων στην Μέση Ανατολή και της βομβιστικής επίθεσης στην Βουλγαρία.

Οι ανησυχίες για την παροχή πετρελαίου αναζωπυρώνονταν καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αντικαθεστωτικών στην Συρία και μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

 

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση και υποσχέθηκε να απαντήσει δυναμικά στην "ιρανική τρομοκρατία". 

 

Το πετρέλαιο τύπου Brent κέρδιζε 1,63% στα 106,90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Μαΐου και το αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου  σημείωνε άνοδο 1,21% στα 90,90 δολάρια το βαρέλι.

 

"Η άνοδος της τιμής του αμερικανικού αργού πάνω από τα 90 δολάρια υποδηλώνει ότι το συνολικό κλίμα βελτιώνεται", είπε ο Tetsu Emori της Astmax Investments. "Άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο τον Ιούνιο και τώρα ανεβαίνει. Η ένταση μεταξύ Ιράν και Δύσης αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα", είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.