ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλά 30 ετών η τιμή του χρυσού

21:33 - 15 Απρ 2013 | Εμπορεύματα
Σε χαμηλά 30 ετών η τιμή του χρυσού
Το μεγαλύτερο ημερήσιο selloff από τη δεκαετία του 1980 κατέγραψαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 140,30 δολ. ή 9,3% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.361,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση από τον Φεβρουάριο του 1983, ενώ σε όρους δολαρίων είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 1980.

 

 

Όπως σημειώσε η FXCM σε ανάλυση της, η  άνοδος του δολαρίου λειτουργεί αποπληθωριστικά για την παγκόσμια οικονομία και αυτό μειώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων. Σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, τα πολύτιμα μέταλλα χάνουν την αίγλη τους.

Όσον αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα «παιχνίδια» των κεντρικών τραπεζών. Αν είναι αποφασισμένες να στηρίξουν ακόμα περισσότερο την παγκόσμια οικονομία, τότε θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πληθωρισμός.

Οι κεντρικές τράπεζες του Νότου ξεπουλούν τα αποθέματά τους σε χρυσό και αυτό είναι ικανό να προκαλέσει τις ισχυρές πιέσεις που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες.

Αμερική και Γερμανία συγκεντρώνουν χρυσό

Πολλές χώρες και κυρίως η Αμερική και η Γερμανία επιδίδονται σε έναν αγώνα για την συγκέντρωση όλο και περισσότερου χρυσού. Αυτό έχει πολλές προεκτάσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να σημαίνει. Σίγουρα όμως, είναι καλύτερο να συγκεντρώνεις χρυσό στα $1200 και $1300 παρά στα $1800.

Όπως έχουμε παρατηρήσει εδώ και μήνες, υπάρχει μια προσπάθεια από τις κεντρικές τράπεζες να διώξουν τους επενδυτές από τα ασφαλή καταφύγια. Αν αυτό ισχύει και στην περίπτωση του χρυσού, θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο ράλι στις μετοχές. Ότι και από τα παραπάνω αν συμβαίνει, το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες που προκύπτουν σε αυτές τις καταστάσεις και μια ματιά στις αγορές είναι ικανή να τις αποκαλύψει. Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πολύ μεγάλη μελέτη στην εφαρμογή των επενδυτικών μας κινήσεων.

 
 
 
 

Πηγή:www.reporter.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 21:44 - 15 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.