ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά ο χρυσός, εν αναμονή της Fed

16:51 - 30 Ιουλ 2013 | Εμπορεύματα
Πτωτικά ο χρυσός, εν αναμονή της Fed
Μετά από τα μικρά κέρδη που έγραψε τη Δευτέρα, η τιμή του χρυσού κυμαίνεται χαμηλότερα την Τρίτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις αποφάσεις που θα πάρει η Fed κατά τη διάρκεια της διήμερης σύσκεψης της που αρχίζει σήμερα.

Τα συμβόλαια παράδοσης του πολύτιμου μετάλλου  χάνουν 0,50% στα 1.323 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Οι επενδυτές δεν αναμένουν κάποια σημαντική διαφοροποίηση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Fed, προεξοφλώντας ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από την ομοσπονδιακή τράπεζα δε θα αλλάξει, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη δήλωση του, Ο Νουριέλ Ρπυμπινί, προέβη σε «μαύρες« προβλέψεις για την πορεία της τιμής του χρυσού, λέγοντας ότι θα φτάσει τα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το 2015.

 

Όπως ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος -που έχει κερδίζει το προσωνύμιο «Mister Doom» από τις διεθνείς αγορές-, παρά την πολιτική στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά ποσοστά λόγω της χαμηλής ανάπτυξης.

.

Όταν ο πληθωρισμός είναι χαμηλός δεν επενδύει κάποιος στον χρυσό ανέφερε ο κ. Ρουμπινί.

 

Επιπλέον, τα πραγματικά επιτόκια είναι χαμηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, που σημαίνει ότι είναι πιθανό να κινηθούν ανοδικά δεδομένης της ισχυρής σχέσης μεταξύ των τιμών του χρυσού και των πραγματικών επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.