ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάνει τα 60 δολ. το πετρέλαιο

12:36 - 12 Δεκ 2014 | Εμπορεύματα
Χάνει τα 60 δολ. το πετρέλαιο
Το πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειες, με την τιμή του να φτάνει κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι, εν μέσω θεωριών ότι τα ισχυρότερα μέλη του OPEC θα υπερασπίζονται κυρίως το μερίδιο αγοράς τους έναντι των παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg.

Παράλληλα, το μπρεντ έκλεισε χτες στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2009, ενώ, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg σε αναλυτές και traders, θα καταγράψει περαιτέρω πτώση την επόμενη εβδομάδα.

Το Ιράκ, η δεύτερη ισχυρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον OPEC, δήλωσε ότι η απόφασή της να μεγαλώσει την έκπτωση στις πωλήσεις Ιανουαρίου προς την Ασία δεν σημαίνει ότι αρχίζει πόλεμο τιμών.

Το πετρέλαιο προχωρά στην 10η εβδομάδα πτώσης, ειδικά έπειτα από την απόφαση του OPEC να μην μειώσει την παραγωγή του, παρότι η υψηλότερη για τρεις δεκαετίες παραγωγή αμερικανικού πετρελαίου επιδεινώνει την παγκόσμια υπερπροσφορά του "μαύρου" χρυσού.

Η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ, οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί του OPEC, αυτόν το μήνα αύξησαν τις εκπτώσεις για πωλήσεις στην Ασία, ενισχύοντας τις απόψεις ότι επιδιώκουν κυρίως να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς τους και όχι τόσο να αυξήσουν τις τιμές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 12 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.