ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου από Ιράκ και Κίνα

16:03 - 19 Ιαν 2015 | Εμπορεύματα
Νέες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου από Ιράκ και Κίνα
Κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι βρίσκεται η τιμή του αργού σήμερα Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση του Ιράκ ότι η παραγωγή πετρελαίου του άγγιξε επίπεδα ρεκόρ και τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία του μεγαλύτερου εισαγωγέα πετρελαίου του κόσμου, δηλαδή της Κίνας.

Πιο αναλυτικά, στις 15:10, το αργό τύπου brent πέφτει κατά 0,46% στα 49,94 δολ.

 

H Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας της κατά 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία της Κίνας που γνωστοποιήθηκαν την Κυριακή, η τιμή των κατοικιών σημείωσαν πτώση για τέταρτο συνεχή μήνα.

 

Όσον αφορά στο Ιράκ, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Adel Abdul Mehdi, δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του παρήγε 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας ρεκόρ.

 

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ που θα λάβει χώρα την Πέμπτη το πιθανότερο είναι ότι ο πρόεδρος, Μάριο Ντράγκι, θα ανακοινώσει την εφαρμογή ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, άρα και σε μεγαλύτερες πτωτικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

 

Οι τιμές του "μαύρου χρυσού" έχουν πέσει περισσότερο από 50% από τον περασμένο Ιούνιο. Παρότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 2015 θα υπάρξει αντιστροφή της πτωτικής τάσης, τόνισε ότι οι τιμές θα πέσουν περαιτέρω προτού ανέβουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 19 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.