ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως η FED επηρεάζει τα commodities

14:03 - 16 Νοε 2015 | Εμπορεύματα
Πως η FED επηρεάζει τα commodities
Οι επενδυτές αποσύρουν τα χρήματά τους από τα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι εκροές των ETF ξεπερνούν το ένα δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο  χρυσός διαπραγματεύεται σε χαμηλά πενταετίας και οι τράπεζες, περιλαμβανομένης της Barclays, προβλέπουν περισσότερες πτώσεις στις τιμές, αναφέρεται σε σχετική ανάλυση που δημοσιεύει το Bloomberg.

Οι εκροές από τα αμερικανικά ETF που υποστηρίζονται από τα πολύτιμα μέταλλα έχουν αγγίξει το 1,12 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής και οδηγούνται στην πρώτη μηνιαία απώλειά τους από τον Ιούλιο. Οι τιμές του χρυσού έπεσαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα καθώς η Τζάνετ Γέλεν, πρόεδρος της Fed, υπαινίχθηκε πως οι αξιωματούχοι πλησιάζουν στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Το δολάριο ισχυροποιείται λόγω της προσδοκίας πως η Fed μπορεί να κάνει την κίνηση τον επόμενο μήνα. Από τη στιγμή που ο χρυσός τιμολογείται σε δολάρια, αυτό είναι αρνητικό

Όπως τονίζει το πρακτορείο, μέχρι πριν δύο εβδομάδες οι επενδυτές τοποθετούσαν μαζικά τα χρήματά τους στα πολύτιμα μέταλλα, ενώ ανέμεναν πως οι επιβραδυμένες παγκόσμιες οικονομίες –ιδίως η Κίνα- θα εμπόδιζαν τη Fed από το να αυξήσει τα επιτόκια. Οι ενδείξεις για ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς εργασίας σημαίνουν πως αυτές οι προσδοκίες υποχωρούν, με την πιθανότητα υψηλότερων δαπανών δανεισμού το Δεκέμβριο να έχει ανέβει στο 66%, έναντι 35% τον περασμένο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.