ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα trades της Goldman για το 2016 και τα... commodities

17:10 - 19 Νοε 2015 | Εμπορεύματα
Τα trades της Goldman για το 2016 και τα... commodities
Τους βασικούς άξονες για το trading το 2016 παρουσίασε η Goldman Sachs, στους οποίους ξεχωρίζει η σύσταση short στο ευρώ και το γιεν.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι έξι βασικοί άξονες για το 2016 είναι:
Long στο δολάριο, short σε ευρώ και γιεν.

Long στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα σταθερού εισοδήματος.

Long στο μεξικανικό πέσο και στο ρούβλι έναντι του νοτιοαφρικανικού ραντ και Πέσο Χιλής.

Long στις εταιρείες αναδυόμενων αγορών με εξαγωγικό προσανατολισμό έναντι των τραπεζικών μετοχών.

Μικρότερο spread μεταξύ ιταλικών και γερμανικών μακροπρόθεσμων επιτοκίων.

Long στις υψηλής κεφαλαιοποίησης αμερικανικές τράπεζες σε σχέση με τον S&P 500.

Την ίδια ώρα, σε άλλη ανάλυσή της για τα εμπορεύματα, ο οίκος σημείωσε ότι η εν λόγω αγορά κινείται χειρότερα ακόμα και από τις απαισιόδοξες προβλέψεις.

"Προβλέπαμε ασθενείς επιδόσεις για τα commodities το προηγούμενο φθινόπωρο, αλλά η έκταση του φαινομένου έχει κατά πολύ ξεπεράσει τις αρχικές μας προσδοκίες", ανέφερε έκθεση της Goldman Sachs.

Ως κύρια αιτία για το φαινόμενο καταγράφεται η ασθενής ζήτηση της Κίνας, που απορροφά μεγάλο κομμάτι κυρίως πρώτων υλών παγκοσμίως. Οι προσαρμογές της παραγωγής δεν ήταν αρκετές για να ισορροπήσουν την αγορά διορθώνοντας την υπερπροσφορά που διαμορφώνεται.

Παρότι υπάρχουν ελπίδες για μια ανάκαμψη στον επιχειρηματικό κύκλο παγκοσμίως από τις αρχές του 2016, οι κίνδυνοι παραμένουν και δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλη αισιοδοξία σε σχέση με τον ρυθμό με τον οποίο θα κερδίσουν τα commodities το χαμένο έδαφος.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs διατηρεί τις εκτιμήσεις για το WTE αργό στα 45 δολάρια το βαρέλι και για το brent στα 50 δολάρια το βαρέλι το 2016, εξαιτίας της υπερπροσφοράς.

Προβλέπει ακόμη ότι ο χρυσός θα παραμείνει στα 1.100 δολάρια την ουγκιά στους επόμενους τρεις μήνες, στα 1.050 δολάρια τους επόμενους έξι μήνες και 1.000 δολάρια στο δωδεκάμηνο.

Η Goldman Sachs επίσης αναμένει τις τιμές του χαλκού να υποχωρήσουν στα 4.800 δολάρια τον τόνο μέχρι το τέλος του 2015 και στα 4.500 τον τόνο μέχρι το τέλος του 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.