ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: "Βλέπει" ανάκαμψη του πετρελαίου στα 40 δολάρια

17:18 - 15 Ιαν 2016 | Εμπορεύματα
Goldman Sachs: "Βλέπει" ανάκαμψη του πετρελαίου στα 40 δολάρια
Παρά το γεγονός ότι το αργό πετρέλαιο κινδυνεύει να φτάσει ακόμα και στα 20 δολάρια το βαρέλι, οι αναλυτές της Goldman Sachs αισιοδοξούν ότι ο μαύρος χρυσός θα ανακάμψει, με την τιμή του να φτάνει και να ξεπερνά ξανά τα 40 δολάρια το βαρέλι.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η πίεση στον κλάδο των εμπορευμάτων είναι ισχυρή και προέρχεται κυρίως από τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά αργού, γεγονός που ώθησε το πετρέλαιο σε ετήσιες απώλειες για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η Goldman Sachs, η οποία ήταν από τις πρώτες που σημείωσαν ότι τα συμβόλαια του αργού μπορεί να υποχωρήσουν ακόμη και στα 20 δολάρια, εκτίμησε σήμερα ότι το αργό μπορεί να ανακάμψει "πιάνοντας" τα 40 δολάρια το βαρέλι

Η επενδυτική τράπεζα είπε ότι δεν είχε υιοθετήσει το σενάριο των 20 δολαρίων το βαρέλι ως βασικό σενάριο. "Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου δεν είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης, αλλά των υψηλών αποθεμάτων και των πιέσεων από τα μακροοικονομικά στοιχεία ήδη από το 2013" σημείωσαν οι αναλυτές της Goldman Sachs Damien Courvalin και Michael Hinds.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.