ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα hedge funds «μπαίνουν» στον χρυσό

11:14 - 26 Ιαν 2016 | Εμπορεύματα
Τα hedge funds «μπαίνουν» στον χρυσό
Η πτώση 15 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια αγορά μετοχών από το Μάιο, αφυπνίζει εκ νέου τα θέλγητρα του χρυσού για τους επενδυτές που αναζητούν ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα hedge funds διπλασίασαν και παραπάνω την καθαρή θέση long την περασμένη εβδομάδα, μόλις τρεις εβδομάδες απ' όταν εξέφρασαν τη χειρότερη απαισιοδοξία τους. Οι εκμεταλλεύσεις των επενδυτών σε χρυσό επεκτείνονται με το μεγαλύτερο ρυθμό που έχουν σημειώσει εδώ και ένα χρόνο, ενώ η αξία των ETPs έχει εκτοξευτεί κατά τρία δισ. δολάρια το 2016.

Η ελκυστικότητα της ράβδου ως καταφύγιο έχει αναζωπυρωθεί, αφού αγνοήθηκε τον περασμένο χρόνο ενόψει των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο και των διαπραγματεύσεων για την ελληνική διάσωση τον Ιούλιο. Περίπου αυτή την εποχή, οι ανησυχίες σχετικά με τις παγκόσμιες αγορές θα υποστηρίξουν το μέταλλο, εκτίμησαν την περασμένη εβδομάδα οι αναλυτές του Citigroup, καθώς αύξαναν την πρόβλεψή τους για την τιμή το 2016.

«Ο χρυσός είναι καλή επένδυση χωρίς κινδύνους και πιστεύω πως ο κόσμος έχει αρχίσει να εξετάζει πολύ, πολύ προσεκτικά τις επικίνδυνες τοποθετήσεις που έχει σε μια σειρά άλλων αγορών», υπογράμμισε ο George Milling-Stanley, επικεφαλής επενδύσεων σε χρυσό στην State Street Global Advisors που επιβλέπει 2,4 τρισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.