ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλότερα των 30 δολαρίων το πετρέλαιο

11:18 - 26 Ιαν 2016 | Εμπορεύματα
Χαμηλότερα των 30 δολαρίων το πετρέλαιο
Χαμηλότερα των 30 δολαρίων το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, καθώς η Σαουδική Αραβία επανέλαβε ότι δεν θα μειώσει τις επενδύσεις παρά τις τρέχουσες χαμηλές τιμές, εντείνοντας τους φόβους ότι η αγορά θα παραμείνει πιεσμένη για πολύ περισσότερο.

Τα futures του αργού στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρούν 3% στα 29,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει πτώση 3,31% στο Λονδίνο στα 29,57 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο διαμορφώνεται χαμηλότερα των 30 δολαρίων το βαρέλι εν τω μέσω συνομιλιών ότι οι traders απογοητεύτηκαν από τις φήμες ότι οι χώρες του OPEC θα περιμένουν βοήθεια εκτός OPEC για να δοθεί ώθηση στις τιμές. "Ο Οργανισμός θα χρειαστεί βοήθεια από πετρελαιοπαραγωγές χώρες που δεν είναι μέλη του για να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κουβέιτ στον Οργανισμό, Nawal al-Fuzaia.

Το κλίμα επιδεινώνουν και οι ισχυρές πετρελαϊκές εξαγωγές του Ιράκ. Η χώρα εξήγε 99,7 εκατ. βαρέλι πετρελαίου τον Δεκέμβριο σε μέση τιμή 29,288 δολαρίων το βαρέλι, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου.

Η ανθεκτικότητα των αμερικανικών παραγωγών σχιστόλιθου αναζωπυρώνει επίσης τους φόβους για υπερπροσφορά πετρελαίου στην αγορά. Σύμφωνα με έρευνα της Platts, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πιθανότατα διευρύνθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

"Όχι μόνο η αμερικανική παραγωγή ήταν ανθεκτική, αλλά η συνεχιζόμενη εποχική συντήρηση έχει αρχίσει να πλήττει την ζήτηση για διύλιση", ανέφερε η εταιρεία.

Αναλυτές σχολιάζουν πως η τωρινή πτώση αποδεικνύει ότι η πρόσφατη ανοδική κίνηση δεν είχε τίποτα να κάνει με τα θεμελιώδη. Το γεγονός πως η αγορά έχει περισσότερη προσφορά από ό,τι ζήτηση, δεν έχει αλλάξει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.