ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο deal Ιράν-Γαλλίας: Η Τεχεράνη εξοπλίζεται με στόλο γαλλικών αεροσκαφών

21:36 - 28 Ιαν 2016 | Εμπορεύματα
Μεγάλο deal Ιράν-Γαλλίας: Η Τεχεράνη εξοπλίζεται με στόλο γαλλικών αεροσκαφών
Γαλλία και Ιράν υπέγραψαν συμφωνία αξίας τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου, Χασάν Ροχανί.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια τελετής στα Ηλύσια Πεδία ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μνημόνιο και όχι οριστική σύμβαση.

 

Η επίσκεψη έρχεται μετά τη συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του και που είχε ως αποτέλεσμα την άρση εμπορικών κυρώσεων νωρίτερα αυτό το μήνα.

 

«Το σύνολο των συμφωνιών που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Γαλλία και στο Ιράν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρουχανί ανέρχεται σε περίπου 25 δισ. ευρώ» ανέφερε η διπλωματική πηγή.

 

Η Τεχεράνη έκλεισε συμφωνία για την αγορά 118 αεροσκαφών Airbus για την ανανέωση του στόλου της και τον εκσυγχρονισμό εργοστασίου στην Τεχεράνη από την PSA Peugeot Citroen.

 

Μεταξύ των υπόλοιπων συμφωνιών που ανακοινώθηκαν, η Aeroports de Paris και η Bouygues θα βοηθήσουν στην κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο στην Τεχεράνη.

 

Η Suez Environnement θα αναλάβει έργα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, η Sanofi υπέγραψε συμφωνία για προϊόντα υγείας, ενώ η Total θα αγοράσει ιρανικό αργό πετρέλαιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:47 - 28 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.