ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει το πετρέλαιο, σταθεροποιείται η αγορά

11:54 - 08 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Ανακάμπτει το πετρέλαιο, σταθεροποιείται η αγορά
Στην περιοχή των 31 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, λαμβάνοντας ώθηση από τη συνάντηση αξιωματούχων Σαουδικής Αραβίας - Βενεζουέλας, με στόχο τη σταθεροποίηση της αγοράς.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου έφτασαν να ενισχύονται έως και 1,2% στη Νέα Υόρκη, περιορίζοντας την πτώση 8,1% που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα, όπως σημειώνει το Bloomberg. 
Προ ολίγου, το αργό πετρέλαιο διαπραγματευόταν στα 31,24 δολ. το βαρέλι με άνοδο 1,13%.
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali al-Naimi, συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα την Κυριακή στο Ριάντ, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες της συζήτησης. 
Οι short θέσεις των κερδοσκόπων στο αργό πετρέλαιο βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι long τοποθετήσεις διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας Επιτροπής στις ΗΠΑ.
Όπως σχολιάζει ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets, τα σημάδια μείωσης της προσφοράς είναι λίγα. 
Σύμφωνα με τον ίδιο το West Texas είναι πιθανό να διαπραγματευθεί στα 30-34 δολ. το βαρέλι. 
Το αργό πετρέλαιο παραμένει 16% χαμηλότερα από τις αρχές του 2016, εν μέσω ανησυχίας ότι το Ιράν θα επιχειρήσει να αυξήσει κατακόρυφα τις εξαγωγές μετά την άρση των κυρώσεων από τη Δύση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.