ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος κινείται το πετρέλαιο

11:48 - 10 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Σε θετικό έδαφος κινείται το πετρέλαιο
Σε θετικό έδαφος κινείται σήμερα το πετρέλαιο μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε χτες, με την επενδυτική εμπιστοσύνη να αναπτερώνεται προσωρινά αφού το Ιράν εμφανίστηκε ανοιχτό στις προτάσεις για συζήτηση περί συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις το αργό υπέστη απώλειες της τάξης του 8% και χτες έκλεισε κάτω από τα 28 δολάρια.

Ειδικότερα το αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κερδίζει 0,51 δολάρια ή 1,83% στα 28,45 δολάρια το βαρέλι.

Στο ICE του Λονδίνου, η τιμή του Brent παράδοσης Απριλίου ενισχύεται κατά 0,62 δολάρια ή 2,18% στα 30,98 δολάρια το βαρέλι, μετά τις απώλειες άνω το 7% χτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Association - ΙΕΑ) αύξησε τις εκτιμήσεις του για το παγκόσμιο απόθεμα πετρελαίου, που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για μεγαλύτερη πτώση στα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, με χώρες του OPEC όπως το Ιράν και το Ιράκ να ενισχύουν την παραγωγή όσο η ζήτηση υποχωρεί.

Η προσφορά θα υπερβαίνει την κατανάλωση κατά μέσο όρο 1,75 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε σύγκριση με την εκτίμηση των 1,5 εκατ. βαρελιών τον περασμένο μήνα, ενώ τα αποθέματα θα μπορούσαν να διογκωθούν εάν ο OPEC αυξήσει περισσότερο στην παραγωγή, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΑ. 

Το Ιράν αύξησε την παραγωγή του τον Ιανουάριο μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, ο όγκος ιρανικού πετρελαίου έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και η Σαουδική Αραβία επέκτεινε τις εξαγωγές.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.