ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριμπάουντ από τα χαμηλά 12ετίας για το πετρέλαιο

12:17 - 12 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Ριμπάουντ από τα χαμηλά 12ετίας για το πετρέλαιο
Ριμπάουντ από τα χαμηλά 12ετίας σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της μεγαλύτερης αστάθειας στις τιμές του από το 2009 και εικασιών που μεταστρέφονται συνεχώς σχετικά με μια πιθανή μείωση της παραγωγής.

Σήμερα, η τιμή του «μαύρου χρυσού» λαμβάνει ώθηση εξαιτίας δηλώσεων υπουργού Ενέργειας χώρας μέλους του ΟΠΕΚ για πιθανή συντονισμένη δράση όσον αφορά την παραγωγή, αν και αναλυτές αμφιβάλλουν για αυτό το ενδεχόμενο.
Ειδικότερα, ο υπουργός Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να εργαστούν από κοινού και οι προμηθευτές δεν θα προχωρήσουν σε περικοπές εκτός και αν υπάρξει πλήρης συνεργασία.
H τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει άνοδο 3,80%, στα 31,20 δολάρια και η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται επίσης κατά 3,80%, στα 27,20 δολάρια.
Παρά την άνοδο, όμως, το πετρέλαιο οδεύει να καταγράψει για δεύτερη εβδομάδα απώλειες, εν όψει φημών ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά θα επιμείνει, καθώς τα αποθέματα «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ είναι σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ αναμένεται και αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμμα.
«Μέχρι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία να συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής, δεν εκτιμώ ότι θα υπάρξει συντονισμένη μείωση παραγωγής μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ», σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής για την αγορά εμπορευμάτων της Australia & New Zealand Banking Group στο Σίδνεϊ, Daniel Hynes.
Προσθέτει δε, ότι «τα βασικά στοιχεία που παρακολουθούμε, υποδηλώνουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν σχετικά χαμηλά, ακόμη και να αποδυναμωθούν περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη δεν έχει προστεθεί στην αγορά το πετρέλαιο από το Ιράν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.