ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέφτουν» τα κέρδη στο αργό μετά το deal στη Ντόχα

14:10 - 16 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
«Πέφτουν» τα κέρδη στο αργό μετά το deal στη Ντόχα
Μειώνονται τα κέρδη τους τα συμβόλαια του πετρελαίου μετά τη συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλα για "πάγωμα" της παραγωγής του πετρελαίου εν μέσω κατάρρευσης της τιμής του μαύρου χρυσού κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, εν αναμονή της συνάντησης στη Ντόχα, το αργό κατέγραφε ράλι άνω του 5% αφού όπως αποδεικνύεται οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες, για μείωση δηλαδή και όχι πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου.

«Το πάγωμα της παραγωγής δεν θα οδηγήσει σε στροφή 180 μοιρών στην τιμή του πετρελαίου αλλά σίγουρα δημιουργεί καταλληλότερο έδαφος για ανάκαμψη των τιμών το δεύτερο εξάμηνο του έτους», σχολίασε ο Olivier Jakob, επικεφαλής του τμήματος εμπορευμάτων της Petromatrix GmBh.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό αργό τύπου WTI ενισχύεται κατά 2,99% στα 30,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο ICE του Λονδίνου το brent κερδίζει 3,26% στα 34,48 δολάρια το βαρέλι. 

Ο υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τους υπουργούς Πετρελαίου του Ιράν και του Ιράκ για να συζητήσουν το θέμα. Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα είχε ασκήσει πιέσεις στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας για συνάντηση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία στο μέτωπο της παραγωγής του εμπορεύματος με στόχο την σταθεροποίηση της καταρρέουσας αγοράς. 

Να σημειωθεί ότι το αργό πετρέλαιο έχει χάσει περισσότερο από το 70% της αξίας του από το 2014 και θα μπορούσε να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο καιρό εάν δεν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στη μείωση της παραγωγής αργού.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.