ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Βγαίνει short στον χρυσό

17:22 - 16 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Goldman Sachs: Βγαίνει short στον χρυσό
Πτώση της τιμής του χρυσού στα 1.000 δολάρια η ουγγιά σε τρεις μήνες και στα 1.000 δολάρια σε 12 μήνες προβλέπει η Goldman Sachs, η οποία επισημαίνει ότι είναι ώρα να στοιχηματίσει κανείς εναντίον του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το ράλι στα υψηλά ενός έτους δεν είναι δικαιολογημένο.

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθεί κανείς, εκτός από τον ίδιο τον φόβο, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, προσθέτοντας ότι «είναι η ώρα να πωληθεί το βαρόμετρο του φόβου», ενώ συστήνει θέσεις short στον χρυσό.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχει σημειώσει άλμα σε υψηλά ενός έτους και συγκεκριμένα από τις 15 Φεβρουαρίου την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω βουτιάς στις χρηματιστηριακές αγορές και αδύναμων τιμών του πετρελαίου.
Οι τιμές επίσης έλαβαν ώθηση από την «εξάπλωση» των αρνητικών επιτοκίων και τις ανησυχίες σχετικά με μια κρίση στις τράπεζες της Ευρώπης.
Η Goldman Sachs σημειώνει ότι ακόμη αναμένει αύξηση των επιτοκίων, θέτοντας τις πιθανότητες μιας ύφεσης στις ΗΠΑ στο 15-20%.
«Εκτιμούμε ότι αυτοί οι νέοι φόβοι, όπως και οι παλιοί, δεν είναι δικαιολογημένοι», επισημαίνουν οι αναλυτές της, προσθέτοντας ότι «συστημικοί κίνδυνοι από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και τις τιμές των εμπορευμάτων είναι εξαιρετικά μικροί».
Σημειώνεται ότι σήμερα, περί τις 15:15 ώρα Ελλάδος, η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 2,28%, στα 1.21120 δολάρια η ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.