ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο

15:01 - 18 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο
Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου «οδηγώντας» υψηλότερα τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, καθώς οι αναλυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις διεργασίες μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για τη μείωση της παραγωγής αλλά και τα πρακτικά της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 2,58% στα 35,4 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του WTI καταγράφει άνοδο 3,13% στα 31,62 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του Dow Jones ενισχύονται κατά 100 μονάδες ενώ και τα συμβόλαια των S&P και Nasdaq καταγράφουν άνοδο.

Τα πρακτικά της Fed που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, δείχνουν ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας βλέπουν αύξηση των κινδύνων, ωστόσο, οι περισσότεροι είναι υπερ μιας αύξησης των επιτοκίων και μάλιστα συζήτησαν για το ενδεχόμενο αύξησης ακόμα και τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα, την ευαισθησία των χρηματιστηριακών αγορών στις μεγάλες ταλαντεύσεις στην τιμή του πετρελαίου επιήμανε σε ανάλυσή της η Westpac, η οποία σημειώνει ότι οι καθημερινές κινήσεις στα χρηματιστήρια είναι μεγάλες και ο ρόλος των τιμών του πετρελαίου ανησυχητικός.
Παράλληλα, επισημαίνει τη μεγάλη αστάθεια στην αγορά πετρελαίου, αναφέροντας ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό δεν έχουν ολοκληρώσει μία ημέρα με αλλαγή μικρότερη του 1% από τις 13 Ιανουαρίου.
«Επιπλέον, είναι αμφίβολη η βιωσιμότητα της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου», υπογραμμίζει.
Όπως αναφέρει, «ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που ΟΠΕΚ και Ρωσία διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, αυτά ιστορικά αποτελούν πολύ υψηλά επίπεδα παραγωγής που είναι περισσότερο από αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση».
Βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η Westpac, εκτιμούμε ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει ορισμένα θετικά νέα που μπορεί να βοηθήσουν τη Wall Street να «απογαλακτιστεί» από τις τιμές του πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.