ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: Προβλέπει άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα 50 δολ.

12:19 - 19 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Societe Generale: Προβλέπει άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα 50 δολ.
Οι πρόσφατες συνομιλίες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών σχετικά με ένα πιθανό πάγωμα της παραγωγής «μαύρου χρυσού» αποτελούν θετικό σημάδι, ακόμη και αν δεν οδηγήσουν σε μια συμφωνία, επισημαίνει ο αναλυτής της Societe Generale, Mike Wittner, με δηλώσεις του στο CNBC, εκτιμώντας μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του 2016 η τιμή του αργού θα έχει αυξηθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι.

«Η Σαουδική Αραβία κι η Ρωσία –και εμμέσως το Ιράν– συζητούν μεταξύ τους, οπότε έχουμε την έναρξη μιας διαδικασίας», σημείωσε, για να προσθέσει σχετικά με το Ιράν, το οποίο προς το παρόν δεν έχει συμφωνήσει, ότι «ίσως σε μερικούς μήνες, όταν το Ιράν θα έχει τελειώσει να αναδιατάσσεται, να θελήσει να συμμετέχει σε αυτές τις συνομιλίες».
Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου, ο Wittner σημειώνει ότι έχει παρασυρθεί χαμηλά όχι από θεμελιώδη στοιχεία, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η Κίνα και οι αναδυόμενες αγορές.
Επίσης, ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες βάλουν πλαφόν, η αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές με θέσεις short να είναι σκεπτικοί.
«Ήδη είμαστε κάτω από τα θεμελιώδη», σημείωσε, για να προσθέσει ότι τα θεμελιώδη υποδηλώνουν τιμή πετρελαίου στα 40 δολάρια το βαρέλι.
Μάλιστα, προβλέπει ότι η προσφορά σχιστολιθικού πετρελαίου θα ανακτήσει momentum, οδηγώντας την τιμή του πετρελαίου στα 50 δολάρια μέχρι το τέλος του 2016.
«Στο δεύτερο ήμισυ του έτους, τα παγκόσμια αποθέματα θα είναι πολύ μικρότερα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα αποθέματα του ΟΟΣΑ έχουν ισορροπήσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.