ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νικητής του 2016 είναι ο... χρυσός

16:43 - 29 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Νικητής του 2016 είναι ο... χρυσός
Η επιστροφή του χρυσού κυριαρχεί το 2016, τονίζει το Bloomberg. Το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί το περιουσιακό στοιχείο που σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις φέτος. Μια άνοδος 15% ξεπερνά τους δείκτες των ομολόγων υψηλής απόδοσης όλων των νομισμάτων και μεγάλων δεικτών μετοχών σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες.

Η αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και νομισμάτων έχει πυροδοτήσει μια ζήτηση για περισσότερη ασφάλεια. Το SPDR Gold Shares, το μεγαλύτερο ETF για πολύτιμα μέταλλα σε ράβδους, προσέλκυσε 4,5 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια το 2016, το μεγαλύτερο ποσό για όλα τα αμερικανικά ETFs.

 

Πρόκειται για μια μεταστροφή σε σχέση με μόλις λίγους μήνες πριν, όταν οι επενδυτές πουλούσαν το μέταλλο στέλνοντας τις τιμές σε χαμηλά πενταμήνου τον Δεκέμβριο.

 

«Ο χρυσός είναι το μεγαλύτερο γεγονός του έτους», ανέφερε ο Dan Denbow, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο USAA Precious Metals & Minerals Fund στο Σαν Αντόνιο, εξηγώντας ότι πέρυσι το καλοκαίρι κανείς δεν νοιαζόταν για τον χρυσό, «τώρα παράγει αργά όλο και περισσότερες αγορές».

 

Τα futures έχουν ανέβει 9,3% από τα τέλη του Ιανουαρίου σε 1.220,4 δολάρια η ουγκιά, ενώ ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη άνοδο Φεβρουαρίου από το 1979. Οι εκμεταλλεύσεις παγκοσμίως στα ETFs χρυσού έχουν αυξηθεί κατά 15% το 2016, σε 1.678,7 μετρικούς τόνους, ενώ αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο. Τα περιουσιακά στοιχεία είναι σε πορεία προς τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από το 2010.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.