ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κρατάει» τα 40 δολάρια το Brent παρά την πτώση

12:35 - 08 Μαρ 2016 | Εμπορεύματα
«Κρατάει» τα 40 δολάρια το Brent παρά την πτώση
Πτώση καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις εξαγωγές στην Κίνα, ωστόσο το Brent παραμένει πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street.

Η τιμή του Brent ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής για το 2016, μετά την ανακοίνωση συνάντησης για τη σταθεροποίηση της αγοράς από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Αναλυτικά, η τιμή του Brent κατάφερε να διατηρήσει τα 40 δολάρια το βαρέλι, καθώς πριν από λίγο διαπραγματευόταν με πτώση 41 σεντς στα 40,43 δολάρια. Τη Δευτέρα το συμβόλαιο ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά πάνω από 5,5%. Η τιμή του έχει ενισχυθεί κατά 50% από τα χαμηλά έτους στις 20 Ιανουαρίου.

Το συμβόλαιο του WTI κινείται με πτώση 39 σεντς στα 37,51 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί κατά 40% από τα χαμηλά του 2016 στις 11 Φεβρουαρίου.

Παρά την ισχυρή ζήτηση, ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο είναι βιώσιμη μια αύξηση της κατανάλωσης εν μέσω επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Οι τιμές ενισχύθηκαν σημαντικά από την Παρασκευή μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Ενέργειας ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των μελών του OPEC με τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές για ενδεχόμενο «πάγωμα» της παραγωγής τον Μάρτιο.

Τη Δευτέρα, οι παραγωγοί της Νοτίου Αμερικής επίσης δήλωσαν ότι θα συναντηθούν για να αναλάβουν δράση ώστε να στηρίξουν τις τιμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.