ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο η EIA

22:42 - 08 Μαρ 2016 | Εμπορεύματα
Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών του αργού αυτό το έτος αλλά και το επόμενο.

Η υπηρεσία αναφέρει παράλληλα ότι περιμένει οι προμήθειες να αυξηθούν περισσότερο απ’ ότι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως καθώς η ισχυρή παραγωγή διατηρείται παρά την κατάρρευση των τιμών.


Η EIA ανακοίνωσε ότι περιμένει οι τιμές του Brent να διαμορφωθούν στα 34 δολ. το βαρέλι κατά μέσο όρο το 2016 για να αυξηθούν στα 40 δολ. το βαρέλι το 2017. Στις προηγούμενες προβλέψεις της η υπηρεσία τοποθετούσε τις τιμές στα 37 δολ. και 50 δολ. αντίστοιχα.


"Τα παγκόσμια αποθέματα τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να αναπτυχθούν πιο ραγδαία απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως λόγω της υψηλότερης παγκόσμιας παραγωγής και της μικρότερης ζήτησης εν μέσω της βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης", αναφέρει ο επικεφαλής της EIA, Adam Sieminski.


"Η υψηλότερη ανάπτυξη στα παγκόσμια αποθέματα επιβραδύνει την εξισορρόπηση της προσφοράς και ζήτησης στην παγκόσμια αγορά, κρατώντας χαμηλά τις τιμές", προσθέτει ο Sieminksi.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.