ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΟΠΕΚ βλέπει μείωση στη ζήτηση πετρελαίου το 2016

12:07 - 16 Μαρ 2016 | Εμπορεύματα
Η ΟΠΕΚ βλέπει μείωση στη ζήτηση πετρελαίου το 2016
Ο ΟΠΕΚ προέβλεψε σήμερα πως η παγκόσμια ζήτηση για το αργό του θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις, καθώς η προσφορά από τους ανταγωνιστές αποδεικνύεται πιο ελαστική στις χαμηλές τιμές, αυξάνοντας τον κορεσμό στην αγορά φέτος.

Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος ανέφερε την Παρασκευή πως οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ μειώνουν την παραγωγή περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ΟΠΕΚ τονίζει στην έκθεσή του πως εξακολουθεί να αναμένει η προσφορά εκτός ΟΠΕΚ να πέσει κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο αναθεώρησε προς τα πάνω τα γενικότερα επίπεδά της προσφοράς το 2015 και 2016. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι προσπάθειες των παραγωγών να διατηρήσουν την παραγωγή, καθιστούν την πρόβλεψη πιο ασταθή.

 

«Υπάρχει μια μείωση στα κόστη παραγωγής κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και αυξανόμενη αντιστάθμιση, με τους παραγωγούς να προτιμούν να παράγουν με ζημιές αντί να σταματήσουν την παραγωγή», υπογραμμίζει η έκθεση. Ως εκ τούτου, ο Οργανισμός αναμένει πλέον πως η παγκόσμια ζήτηση για το αργό του θα είναι κατά μέσο όρο 31,52 εκατ. βαρέλια το 2016, δηλαδή 90.000 λιγότερα συγκριτικά με την πρόβλεψη του περασμένου μήνα.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.