ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Badri(ΟΠΕΚ): Το Ιράν μπορεί να συζητήσει για πάγωμα αλλά... αργότερα

16:39 - 22 Μαρ 2016 | Εμπορεύματα
Badri(ΟΠΕΚ): Το Ιράν μπορεί να συζητήσει για πάγωμα αλλά... αργότερα
Το Ιράν ενδέχεται να ακολουθήσει αργότερα τους άλλους παραγωγούς πετρελαίου σε ένα πάγωμα της παραγωγής προκειμένου να στηρίξει τις τιμές, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Abdalla Salem El-Badri.

«Ελπίζω πως το αποτέλεσμα της συνάντησης θα είναι θετικό», σχολίασε ο γραμματέας σχετικά με την προγραμματισμένη συζήτηση των μελών του Οργανισμού και άλλων παραγωγών στις 17 Απριλίου στο Κατάρ. «Δεν είναι αντίθετοι στη συνάντηση αλλά έχουν κάποιους όρους για την παραγωγή και ίσως στο μέλλον να μας ακολουθήσουν», ανέφερε για το Ιράν.

 

Ο Badri τόνισε πως ελπίζει ότι οι τιμές έχουν αγγίξει τα χαμηλότερά τους επίπεδα και πως θα αυξηθούν αν εξαλειφθεί η πλεονάζουσα προσφορά. Η «τιμή ανεβαίνει, ελπίζω πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Δεν περιμένω η τιμή να πάει ψηλά αλλά πιστεύω πως θα φτάσει σε ένα μέτριο επίπεδο (...) Αυτή τη στιγμή, το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι η πλεονάζουσα ποσότητα άνω των μέσων πενταετών αποθεμάτων, περίπου 300 εκατ. βαρελιών», ανέφερε.

 

Ο γραμματέας εκτίμησε ότι αν εξαλειφθούν αυτά τα έξτρα 300 εκατ. βαρέλια, η τιμή θα επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα. «Ας πάμε σε ένα πάγωμα και θα δούμε τι θα γίνει, έπειτα θα συζητήσουμε για άλλα μελλοντικά βήματα», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 22 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.