ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο υψηλό για τις τιμές του αργού

21:35 - 20 Απρ 2016 | Εμπορεύματα
Νέο υψηλό για τις τιμές του αργού
Σε νέο υψηλό για το 2016 έφτασαν οι τιμές του αργού την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από τη χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξησης των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ και της φημολογίας ότι οι οι βασικοί πετρελαιοπαραγωγοί πρόκειται να συναντηθούν τον Μάιο στη Ρωσία για μία ακόμη προσπάθεια να «παγώσουν» την παραγωγή.

Ωστόσο η Μόσχα διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες μέρες πριν, την Κυριακή, η Ρωσία και τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ απέτυχαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία κατά τη συνάντηση που είχαν στη Ντόχα.

 

Το συμβόλαιο brent παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά 1,48 δολ. ή 3,36% και διαπραγματεύεται στα 45,51 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο WTI παραδόσεως Μαΐου σημειώνει κέρδη 1,50 δολ. ή 3,65% και βρίσκεται στα 42,58 δολάρια το βαρέλι.

 

Οι τιμές του πετρελαίου έλαβαν ώθηση και από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα oποία τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι των προβλέψεων που έκαναν λόγο για άνοδο 2,4 εκατ. βαρέλια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.