ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ημέρα απωλειών για το πετρέλαιο

12:03 - 04 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Νέα ημέρα απωλειών για το πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν προς την έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, λόγω της εκτόξευσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, της υποτονικής ζήτησης και των αμφιβολιών σχετικά με την δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής.

Τα Brent futures διαπραγματεύονται στα 46,21 δολ. το βαρέλι 14 σεντς χαμηλότερα από χθες, ενώ στις ΗΠΑ τα futures του West Texas Intermediate υποχωρούν κατά 9 σεντς στα 44,57 δολ. το βαρέλι.

Η βουτιά αυτής της εβδομάδας θέτει το αργό στο μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Ιούνιο, ενώ από την πρόσφατη κορυφή στα μέσα του Οκτωβρίου οι απώλειες αγγίζουν το 14%.

 

"Η επίμονη τάση της υποτονικής ζήτησης και η ισχυρότερη προσφορά θα γίνουν μία πιο ισχυρή  κινητήρια δύναμη των τιμών του πετρελαίου, καθώς ο αντίκτυπος των λεκτικών παρεμβάσεων του ΟΠΕΚ αρχίζει να ξεθωριάζει και οι προσδοκίες για συντονισμένες μειώσεις αναπροσαρμόζονται", όπως σημειώνει η BMI Research.

 

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το πετρέλαιο θα κυμανθεί μεταξύ των 43 και των 53 δολ. Το βαρέλι το νέο έτος και διατηρούμε τις προβλέψεις για 55 δολ. και 53,5 δολ. Το βαρέλι για το Brent και το WTI αντίστοιχα το 2017", όπως προσθέτει.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές επίσης επηρεάζονται από την μείωση των θέσεων στον μύρο χρυσό εν όψει και των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούνται κίνδυνος για τις αγορές.

 

Πέρα από τις ανησυχίες γύρω από τις εκλογές, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη του πετρελαίου ήταν επίσης αδύναμα, με τα αποθέματα των ΗΠΑ να εκτοξεύονται, την ζήτηση να παραμένει χαμηλή και τις αμφιβολίες για συμφωνία στον ΟΠΕΚ να είναι έντονες.

 

Ενώ η παραγωγή πετρελαίου παραμένει κοντά στα επίπεδα ρεκόρ και τα αποθέματα είναι υψηλά, η βρετανική τράπεζα Barclays, σημειώνει ότι η αύξηση της ζήτησης ήταν πολύ περιορισμένη. "Η αύξηση της ζήτησης το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε σε λιγότερο από το ένα τρίτο του ίδιου τρίμηνο πέρυσι", όπως σημειώνει η Barclays, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξης το τελευταίο τρίμηνο θα βρεθεί κάτω από το ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

 

Επίσης, όπως προσθέτει, η αύξηση της κατανάλωσης για το τελευταίο τρίμηνο δεν θα είναι πολύ υψηλότερη, πριν αγγίξει κατά μέσο όρο τα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.