ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες για πετρέλαιο και για χρυσό

23:59 - 16 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Απώλειες για πετρέλαιο και για χρυσό
Χαμηλότερα έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου υπό την πίεση των στοιχείων που έδειξαν αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα, ωστόσο δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Ρωσία θα στηρίξει μία συμφωνία του ΟΠΕΚ για το "πάγωμα" της παραγωγής, βοήθησαν στον περιορισμό των απωλειών στο ελάχιστο σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα.

Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Alexander Novak, ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στηρίξει την απόφαση του ΟΠΕΚ για "πάγωμα" των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου και πως βλέπει σοβαρές πιθανότητες ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών να καταλήξει σε συμφωνία στη συνάντησή της Βιέννης στις 30 Νοεμβρίου. Επίσης ο Novak δήλωσε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό του σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Ντόχα.

 

Το αργό τύπου WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 24 σεντς ή σε ποσοστό 0,5% για να διαμορφωθεί στα 45,57 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αφού πρώτα σημείωσε ένα σύντομα άλμα πάνω από τα 46 δολάρια.

 

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου το συμβόλαιο brent παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 32 σεντς ή σε ποσοστό 0,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 46,63 δολ. το βαρέλι.

 

Έχασε τα κέρδη ο χρυσός

 

Ο χρυσός διέγραψε όλα τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα για να ολοκληρώσει τις σημερινές συναλλαγές ήπια χαμηλότερα, υπό το βάρος του ισχυρού δολαρίου.

 

Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 60 σεντς, ή σε ποσοστό μικρότερο από 0,1% στα 1.223,90 δολ. ανά ουγγιά αφού βρέθηκε νωρίτερα στα 1.233 δολάρια.

 

Την ίδια στιγμή ο δείκτης ICE U.S. Dollar Index, που μετρά τις επιδόσεις του αμερικανικού δολαρίου έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 100,46 μονάδες. Ο δείκτης νωρίτερα άγγιξε υψηλό δεκατριών ετών.

 

Στο μεταξύ ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3,8 σεντς ή σε ποσοστό 1,5% στα 2,468 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο ασημιού παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε απώλειες 11,6 σεντς ή 0,7% στα 16,927 δολ. ανά ουγγιά. Η πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 11,8 δολ. ή σε ποσοστό 1,3% στα 946,50 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 12,85 δολ. ή 1,8% στα 718,80 δολ. ανά ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.