ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: «Overweight» στα εμπορεύματα

23:35 - 21 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Goldman Sachs: «Overweight» στα εμπορεύματα
Να στοιχηματίσουν σε μια άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων την επόμενη χρονιά ωθεί τους επενδυτές η Goldman Sachs, καθώς ο τομέας της μεταποίησης θα «ανεβάσει ταχύτητα» σε διάφορες οικονομικές περιοχές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ο διεθνής οίκος εμφανίζεται με σύσταση «οverweight» για την συγκεκριμένη κατηγορία στοιχείων ενεργητικού.

 

«Η πρόσφατη επιτάχυνση των παγκόσμιων PMI δείχνει πως οι αγορές εμπορευμάτων μπαίνουν σε ένα κυκλικά πιο ισχυρό περιβάλλον» σημειώνουν σε έκθεση αναλυτές της Goldman Sachs.

 

O διεθνής οίκος αύξησε τις προβλέψεις του για την απόδοση του δείκτη S&P GSCI Enhanced commodity στο 9% για το επόμενο τρίμηνο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πτώση 2%. Αναμένει επίσης απόδοση 11 και 6% για τους επόμενους έξι και δώδεκα μήνες αντίστοιχα.

 

Σημειώνεται ότι τα βιομηχανικά μέταλλα έχουν πραγματοποιήσει ράλι 14% τον τελευταίο μήνα στο Λονδίνο, εν μέσω προσδοκιών πως η κινεζική οικονομία σταθεροποιείται και οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.