ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές των τιμών

23:59 - 22 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές των τιμών
Μικρές μεταβολές, μετά από μία νευρική συνεδρίαση, σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράν και το Ιράκ δεν είναι έτοιμα να συμφωνήσουν για ένα πάγωμα της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι τιμές είχαν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο μήνα, μετά από δημοσιεύματα ότι μέλη του ΟΠΕΚ είχαν ξεπεράσεις τις εσωτερικές τους διαφωνίες.

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε 0,35% στα 49,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε 0,48% στα 48,01 δολάρια . Αναλυτές δήλωναν ότι η αγορά θα παραμείνει ευαίσθητη σε σχόλια αξιωματούχων που παρακολουθούν μία τεχνική συνάντηση του ΟΠΕΚ, στην οποία επιχειρείται να διαμορφωθούν οι λεπτομέρειες μίας συμφωνίας πριν από την επίσημη σύνοδο του Οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου.

Οι τιμές υποχώρησαν μετά από δηλώσεις πηγών του ΟΠΕΚ ότι μία συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 4% έως 4,5% από τις 14 χώρες του Οργανισμού, εκτός από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα από τη στήριξη του Ιράν και του Ιράκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.