ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες για αργό, μικρά κέρδη για χρυσό

23:46 - 23 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Μικρές απώλειες για αργό, μικρά κέρδη για χρυσό
Μικρές απώλειες κατέγραψε την Τετάρτη το αργό, μετά τα στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα για τα επίπεδα της παραγωγής.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 7 cents ή 0,2% διολισθαίνοντας στα 47,96 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

 

Οι τιμές είχαν κινηθεί σε ανοδικό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων τα οποία έδειξαν απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου.


Ειδικότερα, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στα 489 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 800,000 βαρέλια.

 

Οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις προθέσεις των κρατών μελών του ΟΠΕΚ λίγο πριν την κρίσιμη σύνοδο του Οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη. Ο Οργανισμός έχει δεσμευτεί να μειώσει την παραγωγή του, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες στο σχέδιο του. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin εμφανίστηκε αισιόδοξος αυτή την εβδομάδα για τις πιθανότητες ο ΟΠΕΚ να καταλήξει σε συμφωνία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα ήταν πρόθυμη να παγώσει την παραγωγή της.

 

Μικρά κέρδη για τον χρυσό

 

Όσον αφορά στο χρυσό, κατέγραψε μικρά κέρδη, έπειτα από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, σύμφωνα με τα οποία η αύξηση των επιτοκίων έρχεται "σχετικά σύντομα".

 

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε ελαφρά στα 1.191,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ είχε κλείσει με απώλειες 1,81% ή 21,90 δολ. στα 1.189,30 δολ. ανά ουγγιά.

 

Στα υπόλοιπα μέταλλα, με πτώση 1,45% τερμάτισε το συμβόλαιο του ασημιού στα 16,47 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα έχασε 1,06% στα 932,00 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,87% στα 737,30 δολ. ανά ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.