ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδο στις τιμές εμπορευμάτων «βλέπει» η JP-Morgan για το 2017

15:51 - 19 Δεκ 2016 | Εμπορεύματα
Άνοδο στις τιμές εμπορευμάτων «βλέπει» η JP-Morgan για το 2017
Θα ανακάμψουν πετρέλαιο και χρυσός μέσα στο επόμενο έτος, σύμφωνα με τη JP Morgan, αφήνωντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης αργότερα λόγω της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους, μπορεί να ανανεωθεί η καθοδική πίεση στις τιμές του αργού, μέσω αλυσιδωτής αντίδρασης που θα προκαλέσει η ανάκαμψη της αμερικανικής παραγωγής σχιστόλιθου.
Ως εκ τούτου, μειώνουν την πρόβλεψη για το 4Q'17 στα 55 δολάρια το αργό και στα 53 δολάρια το brent. Αναφορικά με το χρυσό, η JP Morgan διαπιστώνει ότι ο χρυσός έχει υποχωρήσει σε επίπεδα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περίμενε. 
Το ίδιο έχει συμβεί με τις τιμές των ομολόγων που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με το χρυσό. Παράλληλα, υπάρχουν κίνδυνοι οι τιμές για αυτό το έτος θα μπορούσε να είναι παρόμοιες με εκείνες του 2015, αν οι πραγματικές αποδόσεις αυξηθούν επιπλέον 50 μ.β..

Μάλιστα, εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με το χρυσό στα 1.180 δολάρια, χαμηλότερα από την τιμή που αναμένεται να ανέλθει στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ειδικότερα οι εκτιμήσεις:

1

Να σημειωθεί ότι  ο χρυσός καταγράφει αρνητικό σερί έξι εβδομάδων, ενώ πολλά hedge funds αποσύρονται εν μέσω απαισιοδοξίας για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου το 2017.

2

Τελευταία τροποποίηση στις 18:25 - 19 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.