ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες για την τιμή του αργού

00:00 - 24 Ιαν 2017 | Εμπορεύματα
Απώλειες για την τιμή του αργού
Πτωτικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι τιμές του αργού, καθώς οι ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ υποβάθμισαν την ώθηση που έδωσαν στο επενδυτικό αίσθημα οι αισιόδοξες δηλώσεις από πλευράς της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τις προοπτικές εξισορρόπησης της αγοράς του "μαύρου χρυσού".

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Μαρτίου, υποχώρησε κατά 76 σεντς ή 1,4% στα 52,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο, το Brent Μαρτίου έκλεισε με πτώση 56 σεντς ή 1% στα 54,93 δολάρια το βαρέλι.


Οι τιμές του πετρελαίου κέρδιζαν έδαφος, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ και τα μη μέλη του Οργανισμού που έχουν συμφωνήσει για μείωση της παραγωγής, επιδεικνύουν σημάδια σημαντικής συμμόρφωσης στο deal.

 

Άλλωστε, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΠΕΚ, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Οργανισμού σε συνεργασία με 11 μη μέλη, έχουν ήδη επιτύχει μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, ήτοι το 80% του ποσού που προβλέπει η συμφωνία.

 

Ωστόσο, οι τελευταίες ενδείξεις παραπέμπουν σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, επισκιάζοντας την όποια αισιοδοξία στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.