ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Παραμείνετε long στον χρυσό

11:09 - 14 Φεβ 2017 | Εμπορεύματα
UBS: Παραμείνετε long στον χρυσό
Να κρατήσουν τις θέσεις long στο χρυσό πρότεινε στους επενδυτές ο Dominic Schnider, αναλυτής της UBS, επισημαίνοντας ότι το ράλι στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου έχει περιθώριο να «σκοντάψει» σε ανησυχίες και ρίσκα από την πολιτική μέχρι τα αρνητικά επιτόκια.

«Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα εκεί έξω», σχολίασε ο επικεφαλής στην τράπεζα για τα εμπορεύματα και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Όπως πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του CNBC, μεταξύ των κορυφαίων αιτιών για την αβεβαιότητα αυτή είναι ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed.

 

«Ο πληθωρισμός πρόκειται να επιταχυνθεί πιο γρήγορα απ’ ότι θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed. Αυτό είναι καλό για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

 

Πέραν αυτού, έχουμε μπροστά μας ένα ευρέως αδύναμο δολάριο. Αυτός ο συνδυασμός έχει ουσιαστικά την τάση να τονώνει τις τιμές», εξήγησε ο Schnider.

 

Η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη ενώπιον της House Financial Services Committee για την αμερικανική οικονομία και την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας, ενώ η αγορά θα παρακολουθήσει με προσοχή την τοποθέτησή της εν αναμονή τυχόν ενδείξεων αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση στις 14-15 Μαρτίου.

 

Η UBS αναμένει δύο αυξήσεις φέτος, διότι θεωρεί ότι η Fed θα είναι προσεκτική έως ότου πολιτικές που έχουν προταθεί, όπως μειώσεις στη φορολογία και υψηλότερες δαπάνες, προχωρήσουν προς νομοθέτηση.

 

«Η οικονομία αναμένεται να επιταχυνθεί ελαφρώς φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν θα έχουμε πολύ μεγάλη επιτάχυνση. Μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε ότι ο Τραμπ θα μπορέσει να φέρει τεράστια δημοσιονομική τόνωση και πως γι’ αυτό η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Θεωρούμε ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Δεν το έχουμε δει ακόμη αυτό να περνά από το Κογκρέσο», υπογράμμισε ο Schnider σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο.

 

«Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα εδώ. Για τη Fed, στο τρέχον περιβάλλον αυτό σημαίνει: ‘’ναι παιδιά, θα ομαλοποιήσουμε τα επιτόκια αλλά θα είναι μια αργή κίνηση. Δώστε μας λίγο χρόνο, αφήστε μας να αξιολογήσουμε την κατάσταση», κατέληξε ο ειδικός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.