ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» για τον χρυσό ενόψει αύξησης αμερικανικών επιτοκίων

16:44 - 09 Μαρ 2017 | Εμπορεύματα
«Βουτιά» για τον χρυσό ενόψει αύξησης αμερικανικών επιτοκίων
«Βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων πραγματοποιεί σήμερα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα αυξηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η τιμή spot χρυσού υποχωρεί 0,3% στα $1204,26 η ουγγιά, ενώ νωρίτερα χτύπησε το $1202,70, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Φεβρουαρίου. Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού υποχωρούν 0,4% στα $1204,60.

 

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός έχει ακόμα μακρύ δρόμο πτώσης, καθώς ποντάρουν σε μια αύξηση των επιτοκίων της Fed την επόμενη εβδομάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen είπε την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα ήταν έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια, με την προϋπόθεση θέσεις εργασίας και στοιχεία για τον πληθωρισμό που έχουν κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 

Την Τετάρτη, λοιπόν, τα στοιχεία για την απασχόληση του Φεβρουαρίου για τον ιδιωτικό τομέα, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία από την αγορά εργασία εκτός του αγροτικού τομέα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και αποτελούν βαρόμετρο της οικονομίας των ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 09 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.