ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman:Αδικαιολόγητη η παράταση της συμφωνίας του OPEC για το πετρέλαιο

10:28 - 27 Μαρ 2017 | Εμπορεύματα
Goldman:Αδικαιολόγητη η παράταση της συμφωνίας του OPEC για το πετρέλαιο
Η επέκταση του σχεδίου για μείωση της παραγωγής πετρελαίου δεν δικαιολογείται, τόνισε η Goldman Sachs σε ανάλυσή της με επικεφαλής τον Damien Courvalin, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα εξηγεί πως ο OPEC, όσο και οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί εκτός OPEC θα πρέπει να είναι σκεπτικοί σχετικά με την επέκταση των περικοπών τους, εκτός και αν υπάρχει αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου ή εάν αυξηθεί η παραγωγή σε Λιβύη και Νιγηρία.

 

«Η εκτίμησή μας για τα μεγέθη του πετρελαίου και το σκεπτικό πίσω από την περικοπή της παραγωγής δεν δικαιολογούν, κατά την άποψή μας, μια τέτοια επέκταση», σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Πιστεύουμε ότι η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου στην πραγματικότητα έχει σημειώσει πρόοδο, παρά το ρεκόρ στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ», τονίζει η Goldman Sachs.

 

Την Κυριακή συμμετείχαν σε συνάντηση στο Κουβέιτ χώρες εντός και εκτός OPEC, οι οποίες συμφώνησαν να επανεξετάσουν τον Απρίλιο, εάν η συμφωνία του OPEC για παγκόσμια μείωση της παραγωγής θα πρέπει να παραταθεί κατά έξι μήνες (παύει να ισχύει τον Ιούνιο).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.