ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του αργού

12:55 - 05 Μαϊ 2017 | Εμπορεύματα
Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του αργού
Μικρή ανάκαμψη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή πτώση κατά σχεδόν 5%, καθώς υπάρχει ολοένα και μικρότερη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του OPEC να ισορροπήσει τα παγκόσμια αποθέματα, παρά τις περικοπές που στην παραγωγή του.

Το συμβόλαιο του αργού WTI, παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύεται κατά 0,09% στα 45,55 δολάρια το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent, παραδόσεως Ιουλίου, κερδίζει 0,56% στα 48,56 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Πάντως στις χθεσινές διαπραγματεύσεις οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 4,8% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Νοεμβρίου, μια ημέρα δηλαδή πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των μελών του OPEC να μειώσουν την παραγωγή σε μια προσπάθεια να φέρουν ισορροπία στην αγορά.

Αφορμή για τη χθεσινή υποχώρηση του αργού ήταν η ανησυχία πως η Λιβύη που δεν έχει λάβει μέρος σε κάποια συμφωνία μείωσης της παραγωγής είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή της καθώς ξεπεράστηκε η πολιτική κρίση που τη μαστίζει.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι περικοπές στην παραγωγή από τις χώρες του OPEC δεν έχουν κάνει ακόμα τη διαφορά στα παγκόσμια αποθέματα, τα οποία εξακολουθούν να είναι αυξημένα, ενώ η απόφαση για παράταση των περικοπών θα ληφθεί στα τέλη Μαΐου.

"Βλέπουμε μια ισχυρή αντίδραση και μια αλλαγή στη διάθεση", δήλωσε ο Victor Shum, αντιπρόεδρος της IHS Energy με έδρα τη Σιγκαπούρη. Τιμές που κυμαίνονταν στην περιοχή μεταξύ 50 και 60 δολαρίων το βαρέλι, αμέσως μετά τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ, ανήκουν στο παρελθόν καθώς επανέρχονται "πίσω στην πραγματικότητα" εν μέσω της αυξανόμενης παραγωγής στις ΗΠΑ, ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.