ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο με τη χορηγία Ρωσίας-Σ.Αραβίας

17:52 - 15 Μαϊ 2017 | Εμπορεύματα
Σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο με τη χορηγία Ρωσίας-Σ.Αραβίας
Σε υψηλά τριών εβδομάδων κινείται το πετρέλαιο, ενώ σήμερα Δευτέρα μετά τη συμφωνία ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία –η οποία προβλέπει επέκταση των μέτρων μείωσης παραγωγής μέχρι το 2018- το εμπόρευμα ξεπέρασε τα 52 δολάρια.

Η τιμή του κατέγραψε άνοδο 1,59 δολάρια στα 52,43 δολάρια το βαρέλι.  

 

«Για την επέκταση της συμφωνίας μέχρι το Μάρτιο του 2018 πρέπει να ληφθεί ως προϋπόθεση ότι η ζήτηση για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα», σχολίασε ο αναλυτής Carsten Fritsch, από την Commerxbank.

 

«Αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό την πρόθεση της Ρωσίας να συμμετάσχει ενεργά στη μείωση της παραγωγής», πρόσθεσε.

 

Υπενθυμίζεται πως οι χώρες του ΟΠΕΚ στο τέλος του προηγούμενου έτους συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα των 32,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, από τα υφιστάμενα επίπεδα παραγωγής των 33,4 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

 

Τα παγκόσμια διαθέσιμα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά το 1/3 από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με δήλωση στο Reuters, πηγής του ΟΠΕΚ.

 

Η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου αποδεικνύει πως το πρόγραμμα μείωσης της παραγωγής πετρελαίου που εφαρμόζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία βοήθησε στην μείωση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.