ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες περικοπές ετοιμάζει ο OPEC-Πώς θα αντιδράσει η αγορά;

16:10 - 01 Ιουν 2017 | Εμπορεύματα
Νέες περικοπές ετοιμάζει ο OPEC-Πώς θα αντιδράσει η αγορά;
Το ενδεχόμενο περικοπής της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα επιπλέον 1-1,5% εξέτασε ο OPEC στη συνάντηση των μελών του περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τρεις πηγές που σχετίζονται με το θέμα τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο OPEC θα μπορούσε να επανεξετάσει την πρόταση εφόσον τα αποθέματα πετρελαίου παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, εξακολουθώντας να πιέζουν τις τιμές του.

 

Υπενθυμίζουμε πως ο οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και αλλά και τα μη μέλη παραγωγοί, αποφάσισαν τελικά στη συνάντηση της 25ης Μαΐου να παραταθεί η ισχύουσα συμφωνία περιορισμού της παραγωγής για εννέα μήνες, παρόλο οι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του Khalid al-Falih της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαίωσαν ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεγαλύτερων περικοπών.

 

Κάποια από τις πηγές ανέφερε πως η ιδέα ήταν να διευρυνθεί η μείωση του παραγωγής του OPEC κατά περίπου 300.000 βαρέλια την ημέρα.

 

Η κίνηση θα ισοδυναμούσε με μια περαιτέρω μείωση περίπου 1% της παραγωγής του Απριλίου, δηλαδή περίπου 32 εκατομμυρίων βαρελιών και θα ανέβαζε τις συνολικές περικοπές του OPEC στα 1,5 εκατ. βαρέλια από 1,2 εκατ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 01 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.