ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου «βλέπει» η Goldman Sachs

19:00 - 20 Σεπ 2017 | Εμπορεύματα
Εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου «βλέπει» η Goldman Sachs
Μεγάλη αύξηση στη ζήτηση και την τιμή του πετρελαίου εκτιμά πως θα έχουμε η Goldman Sachs, κάνοντας λόγο για 58 δολάρια το βαρέλι.

Όπως επισημαίνει, η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου παρέμεινε πολύ ισχυρή στο β' τρίμηνο στα 2,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε ετήσια βάση, που αποτελεί τον δεύτερο υψηλότερο τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης από το 2010, όπως σημειώνει η GS. Αν και τα στοιχεία Ιουλίου-Αυγούστου ήταν πιο υποτονικά, εξακολουθούν να συνεπάγονται με ισχυρή αύξηση της ζήτησης και κινούνται στις ίδιες γραμμές με τις προβλέψεις της αμερικάνικης τράπεζας για το γ' τρίμηνο, στα 1,66 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σημειώνει δε, πως η δύναμη στη ζήτηση πετρελαίου ήταν αξιοσημείωτη, με ισχυρή κατανάλωση τόσο στις ανεπτυγμένες οικονομίες όσο και στις αναδυόμενες αγορές και με τη βιομηχανική ζήτηση να ανακάμπτει στην ήδη έντονη καταναλωτική ζήτηση. Γεωγραφικά, η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο υπήρξε ισχυρότερη στις ανεπτυγμένες οικονομίες ενώ η επιτάχυνση της ανάπτυξης ήταν ιδιαίτερα σημαντική στις αναδυόμενες αγορές, όπου πέρυσι είχε χτυπηθεί από την αδύναμη βιομηχανική δραστηριότητα.

Επιλογικά, αποφαίνεται πως αυτή η δύναμη ζήτησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επανεξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 20 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.