ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση ξανά για τον χρυσό

21:45 - 26 Σεπ 2017 | Εμπορεύματα
Πτώση ξανά για τον χρυσό
Πτώση σημείωσε η τιμή του χρυσού σήμερα Τρίτη, μετά από επανειλημμένα κέρδη.

Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου του πολύτιμου μετάλλου παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 9,80 δολάρια ή κατά 0,8% στα 1.301,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πτωτική πορεία οφείλεται εν μέρει στις πιέσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις της Προέδρου της Fed, Janet Yellen, καθώς δημιούργησαν προσδοκίες για μία ακόμη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων πριν τα τέλη του έτους.

Τις προηγούμενες ημέρες, ώθηση είχαν δώσει στο μέταλλο οι εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας και η αβεβαιότητα που προκάλεσαν.

Το ασήμι έκλεισε στα 16,883 δολάρια ανά ουγγιά, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου, χάνοντας 26,4 σεντς ή 1,5%. 

Στην ομιλία της την Τρίτη, η Yellen είπε πως, ενώ τα υποτονικά στοιχεία για τον πληθωρισμό δικαιολογούν τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος «να κινηθούμε περισσότερο σταδιακά από όσο πρέπει. Η αγορά εργασίας θα μπορούσε να υπερθερμανθεί, προκαλώντας πρόβλημα πληθωρισμού στη συνέχεια».

Πρόσθεσε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός αυτής της χρονιάς είναι πιθανώς προσωρινός, ενώ τα σχόλιά της φαίνεται να στηρίζουν τις προσδοκίες πως η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για ακόμη μία φορά φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.