ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Μη αποδεκτές οι τιμές του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ

14:50 - 20 Απρ 2018 | Εμπορεύματα
Τραμπ: Μη αποδεκτές οι τιμές του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ
Η τιμή του αργού υποχωρεί στη Νέα Υόρκη μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, μέσω twitter, για «τεχνητά υψηλές» τιμές πετρελαίου.

Η δημοσίευση έρχεται καθώς η συνάντηση των υπουργών πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έδειξε τη θέληση τους για περαιτέρω σύσφιξη της αγοράς και ώθησης των τιμών.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος, «φαίνεται ότι με τις ποσότητες ρεκόρ πετρελαίου παντού, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως φορτωμένων πλοίων στη θάλασσα, οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά Πολύ Υψηλές! Δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό!»

Το WTI υποχωρεί 0,1% στα 68,22 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με ίδιες απώλειες φτάνει στα 73,70 δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Νωρίτερα, μία μέρα αφότου το πετρέλαιο έφτασε στο υψηλότερο σημείο από το 2014, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι ο κόσμος έχει την «ικανότητα» να απορροφήσει υψηλότερες τιμές.

Ο Khalid al-Falih, που ηγείται των περικοπών του ΟΠΕΚ, είπε ότι ενώ το βασίλειο δεν έχει στόχο μία συγκεκριμένη τιμή, δεν φοβάται ότι τα τρέχοντα επίπεδα άνω των 70 δολαρίων ανά βαρέλι θα φέρουν μείωση στην αυξανόμενη κατανάλωση.

asdcv213

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.