ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yποχωρούν οι τιμές πετρελαίου εν όψει της σύσκεψης στη Βιέννη

12:01 - 08 Ιουν 2018 | Εμπορεύματα
Yποχωρούν οι τιμές πετρελαίου εν όψει της σύσκεψης στη Βιέννη
Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του μαύρου χρυσού με τους επενδυτές να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στη κρίσιμη σύσκεψη της Βιέννης στις 22 Ιουνίου 2018.
Η πολιτική παραγωγής του ΟΠΕΚ θα κυριαρχήσει στην ατζέντα  όταν οι κορυφαίοι  παραγωγοί πετρελαίου θα συναντηθούν στην αυστριακή πρωτεύουσα  με βασικό θέμα συζήτησης εάν θα αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή ή θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα. Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία φέρεται να είναι έτοιμες για αύξηση της παραγωγής  τη στιγμή που κάποιες άλλες χώρες όπως ττο Ιράν και Ιράκ τίθεται κατά μίας τέτοιας κίνησης.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία και ορισμένους άλλους παραγωγούς του OPEC να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Το αίτημα έρχεται μετά την άνοδο των τιμών της βενζίνης στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα των τριών και πλέον τελευταίων ετών, ενώ ο Donald Trump διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για την πολιτική του OPEC που οδηγεί σε αυξημένες τιμές του πετρελαίου.
 
Πως κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου
 
Τα συμβόλαια παραγώγων για το αργό πετρέλαιο δαμορφώνονται σήμερα στα 65,64 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 0,47% σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, ενώ η τιμή του πετρελαίου brent διαμορφώνεται στα 76,93 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας απώλειες 0,50% σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.  Σε άλλα εμπορεύματα η τιμή του χρυσού υποχωρεί οριακά 0,04% στα 1.302,50 δολάρια ανά ουγγιά  ενώ το αλουμίνιο στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου διαπραγματεύεται στα 2,313 δολάρια ο τόνος.
 
Ανέστης Ντόκας 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.