ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι μετά την απόφαση ΟΠΕΚ+ για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου

11:23 - 07 Δεκ 2019 | Εμπορεύματα
Ράλι μετά την απόφαση ΟΠΕΚ+ για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία κινήθηκε αποφασιστικά για να στηρίξει την αγορά πετρελαίου συμφωνώντας σε επιπλέον περιορισμούς στην παραγωγή της. Η είδηση προκάλεσε άλμα των τιμών, με τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούνιο.

Ο λεγόμενος ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει και τη Ρωσία, συμφώνησε σε μείωση παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μετά τις διήμερες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή στη Βιέννη, με το Βασίλειο να προσφέρει εθελοντικά επιπλέον περικοπές 400.000 βαρέλια την ημέρα. Η Σαουδική Αραβία κινητοποιήθηκε μετά τις προειδοποιήσεις ότι η αγορά θα αντιμετωπίσει σοβαρό θέμα υπερπροσφοράς το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Η χώρα επιδιώκει να στηρίξει την αποτίμηση της κρατικής Aramco μετά την διάθεση μετοχών της (IPO) στο επενδυτικό κοινό, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της χώρας εκτίμησε ότι θα φτάσει σύντομα σε κεφαλαιοποίηση δυο τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση για τις περικοπές οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή και οδήγησε σε άνοδο 1,4% της τιμής του Brent, στα 64,25 δολάρια το βαρέλι. Συνολικά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας έφτασαν το 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.