ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσός: Ο βασιλιάς σε περιόδους επενδυτικών κρίσεων

12:41 - 06 Μαρ 2020 | Εμπορεύματα
Χρυσός: Ο βασιλιάς σε περιόδους επενδυτικών κρίσεων
Η τιμή του χρυσού κινείται κοντά σε υψηλά επτά ετών στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ώθηση στα πολύτιμο μέταλλο δίνει η κατάρρευση των αποδόσεων των ομολόγων, με τις ανησυχίες να αυξάνονται σε σχέση με την κλίμακα της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, ο χρυσός αποτελεί έναν από τους προφανείς κερδισμένους της επιδημίας, με την Goldman Sachs να δηλώνει ότι το πολύτιμο μέταλλο «έχει ανοσία στον ιό». Παράλληλα, ο διαχειριστής χρημάτων Jeffrey Gundlach δήλωσε στο CNBC ότι ο χρυσός είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να έχει κανείς τώρα στην ιδιοκτησία του και οδεύει προς νέα υψηλά. Το άλμα του χρυσού ήρθε καθώς οι μετοχές βυθίστηκαν και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανέλαβε δράση με μία έκτακτη μείωση επιτοκίων.

«Υπάρχει σίγουρα περιθώριο για να δοκιμάσει ο χρυσός τα 1.700 δολάρια, αν και ίσως είναι ένα υπερβολικό βήμα για αυτήν την εβδομάδα, εκτός και αν έχουμε μια συγκλονιστική εξέλιξη με τη μη γεωργική μισθοδοσία», δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Oanda, αναφερόμενος στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα την Παρασκευή. «Η αναστάτωση από τον κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα δώσει στον χρυσό την ορμή που χρειάζεται», πρόσθεσε.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,93% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.683,65 δολάρια ανά ουγγιά. Σε περίπτωση που διασπάσει τα 1.689,31 δολάρια – το ανώτατο όριο όπου έφτασε τον περασμένο μήνα – θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.