ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Saudi Aramco αυξάνει την παραγωγή του πετρελαίου

15:37 - 11 Μαρ 2020 | Εμπορεύματα
Η Saudi Aramco αυξάνει την παραγωγή του πετρελαίου
Η Saudi Aramco αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία, μετά από σχετική οδηγία που έλαβε από το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ειδικότερα, το υπουργείο έδωσε οδηγία στη Saudi Aramco να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια. Η παραγωγή πετρελαϊκής εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 13 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 12 εκατ. βαρελιών στα οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η Σαουδική Αραβία αντλεί περί τα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τους τελευταίους μήνες, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε πολύ μεγαλύτερη άντληση αργού, έχοντας μάλιστα απόθεμα εκατοντάδων εκατομμυρίων βαρελιών.

«Η εταιρεία καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για να εφαρμόσει αυτή την οδηγία το συντομότερο δυνατό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser.

Η οδηγία του υπουργείου Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας στην ουσία οριστικοποιεί τις προθέσεις της χώρας για ενίσχυση τροφοδοσίας αργού πετρελαίου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του «πολέμου» τιμών ανάμεσα στη ασιατική χώρα και την Ρωσία.

Σημειώνεται ότι στις τιμές πετρελαίου, το αμερικανικό αργό καταγράφει «βουτιά» 3,90% στα 33,02 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ διολισθαίνει κατά 3,71% στα 35,84 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.