ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημάδια αντίδρασης για το πετρέλαιο με το βλέμμα στον Τραμπ

09:08 - 02 Απρ 2020 | Εμπορεύματα
Σημάδια αντίδρασης για το πετρέλαιο με το βλέμμα στον Τραμπ
Ανακάμπτουν οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου στην αγορά των εμπορευμάτων, με το μπρεντ να καταγράφει άνοδο που σχεδόν «αγγίζει» το 10%. Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση δίνει η ελπίδα ότι η αυριανή συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών πετρελαιοβιομηχανιών θα «καρποφορήσει».

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα στήριξης του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ o Λευκός Οίκος θεωρεί πως δεν μπορεί να αφήσει μόνο τον κλάδο να αντιμετωπίσει μία άνευ προηγουμένου κατάρρευση των τιμών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τραμπ δεν προκρίνει τη λύση της άμεσης παρέμβασης στην αγορά σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά σκέφτεται άλλες δράσεις όπως η εξαίρεση από το νόμο που τις υποχρεώνει τώρα να χρησιμοποιούν αμερικανικά τάνκερ για τη μεταφορά πετρελαίου μεταξύ των αμερικανικών λιμανιών ή φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, όπως δήλωσε ανώτατη πηγή από τον Περσικό Κόλπο στο Reuters, η Σαουδική Αραβία στηρίζει τη συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών, ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά πετρελαίου και να μπει ένα τέλος στον πόλεμο τιμών, που έχει κηρύξει εναντίον της Ρωσίας.

Με αυτά τα δεδομένα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 8,22% στα 21,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται υψηλότερα κατά 9,98% και ανέρχεται στα 27,21 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, ο χρυσός κερδίζει κατά 0,36% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.597,20 δολάρια ανά ουγγιά. Στα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος σημειώνει κέρδη 0,95% στα 14,117 δολάρια ο μετρικός τόνος και ο χαλκός καταγράφει άνοδο 0,88% στα 2,188 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο κινείται ανοδικά κατά 1,57% στο 1,614 δολάριο ανά φυσική ατμόσφαιρα και το αμερικανικό σιτάρι βρίσκεται σε θετικό έδαφος κατά 0,11% στα 551,88 δολάρια το μπουσέλ.

Τέλος στο ανοδικό σερί του δολαρίου

Κέρδη για την βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου και του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος. Το βρετανικό νόμισμα δείχνει σημάδια αντίδρασης, βάζοντας παράλληλα «φρένο» στο ράλι ανόδου, που κατέγραψε το δολάριο στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Πιο αναλυτικά, η ισοτιμία ευρώ – βρετανικής λίρας διαπραγματεύεται στο € 0,8821 ανά στερλίνα, με το ευρώ να χάνει κατά 0,39% έναντι του βρετανικού νομίσματος. Επιπλέον, η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,36% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να ανέρχεται στο £ 1,2421 ανά δολάριο. Τέλος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,07% έναντι του δολαρίου, με την σχετική ισοτιμία να διαμορφώνεται στο € 1,0954 ανά δολάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:41 - 02 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.