ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του OPEC+ τη Δευτέρα

13:29 - 03 Απρ 2020 | Εμπορεύματα
Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του OPEC+ τη Δευτέρα
Τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, μετά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για μία συντονισμένη μείωση της παραγωγής για να σταματήσει η ιστορική κατρακύλα των τιμών του αργού.

Η τηλεδιάσκεψη θα είναι ανοιχτή σε όλους τους παραγωγούς -όχι μόνο για τα μέλη του OPEC και τους συμμάχους του- αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος θα συμμετέχει. Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής δεν έχουν ενημερώσει εάν θα συμμετέχουν.

Η "λίστα των καλεσμένων" είναι σημαντική καθώς η Σαουδική Αραβία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα μειώσει την παραγωγή, μόνο εάν άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μοιραστούν μέρος του βάρους. Η Σαουδική Αραβία ήταν αυτή που συγκάλεσε τη σύσκεψη, λέγοντας ότι θα επιδιώξει "μια δίκαιη συμφωνία".

Ο Τραμπ σόκαρε τις αγορές την Πέμπτη, γράφοντας στο Twitter ότι αναμένει από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να τη μειώσουν κατά περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια -ή σχεδόν το 1/10 της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου. Αλλά, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, προσκείμενη στην υπόθεση, ο πρόεδρος θέλει να συνεισφέρουν και οι αλλοι παραγωγοί.

Υπάρχουν τεράστια εμπόδια για οποιαδήποτε συμφωνία: η Ρωσία έσπευσε γρήγορα να διαψεύσει την Πέμπτη ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία. Ακόμη κι αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, μια μείωση κατά 10 εκατ. βαρέλια, μετά βίας θα μπορούσε να αναστρέψει την υπερπροσφορά πετρελαίου που έχει προκαλέσει ο οικονομικός αντίκτυπος του κορονοϊού. Οι traders εκτιμούν ότι η χαμένη ζήτηση θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 35 εκατ. βαρέλια.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρά ανοδικά κινείται το πετρέλαιο



 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 03 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.