ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία:Συμφωνία μόνο με συμμετοχή των ΗΠΑ στη μείωση παραγωγής πετρελαίου

22:32 - 08 Απρ 2020 | Εμπορεύματα
Ρωσία:Συμφωνία μόνο με συμμετοχή των ΗΠΑ στη μείωση παραγωγής πετρελαίου
Μεγαλύτερη μείωση παραγωγής αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ απαιτεί η Ρωσία, προκειμένου να συναινέσει σε μια ευρύτερη συμφωνία περικοπής της παγκόσμιας παραγωγής.

Η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια περικοπή της παγκόσμιας παραγωγής, μετά τη δραματική συρρίκνωση της ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τη μείωση των τιμών κατά 50%. Η Μόσχα, ωστόσο, έχει διαμηνύσει ότι θα αποδεχθεί μια συμφωνία μόνο αν συμμετάσχουν στην περικοπή της παραγωγής και οι ΗΠΑ.

Δε λογίζεται ως περικοπή η μείωση παραγωγής από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, το Κρεμλίνο απέρριψε την Τετάρτη την ιδέα ότι η φυσική μείωση, που έχει καταγράψει η παραγωγή των αμερικανικών εταιρειών σχιστολιθικών υδρογονανθράκων εξαιτίας της πτώσης των τιμών, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια εθελοντική περικοπή για την εξισορρόπηση των αγορών. 

«Πρόκειται για δύο τελείες διαφορετικές μειώσεις. Συγκρίνετε τη γενική μείωση στη ζήτηση με μειώσεις για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών. Είναι σαν να συγκρίνετε το μήκος με το πλάτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόφ. 

Η απόρριψη αποτελεί ένδειξη πως το Κρεμλίνο απαιτεί μεγαλύτερη περικοπή της αμερικανικής παραγωγής αργού από αυτήν που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποστηρίξει ότι είναι δυνατή. 

Υπόνοιες για εν τέλει συμμετοχή των ΗΠΑ

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στα μέλη του ΟΠΕΚ και συμμάχους του όπως η Ρωσία και την Παρασκευή θα διεξαχθούν συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Ενέργειας της G20. Ένα βασικό συστατικό του σχεδίου της G20 είναι οι χώρες με ιδιωτικούς πετρελαϊκούς τομείς να προσφέρουν ως περικοπή τις μειώσεις των κεφαλαιακών δαπανών που έχουν ήδη ανακοινώσει οι πετρελαϊκές εταιρείες τους, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times. 

Οι ΗΠΑ δεν έχουν δεσμευτεί επίσημα σε περικοπή της παραγωγής, εξαιτίας του αντιμονοπωλιακού νόμου που ισχύει στη χώρα. Ωστόσο, έχουν υπάρξει υπόνοιες ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να προσφέρει την αναμενόμενη περικοπή στην παραγωγή λόγω της μείωσης των τιμών ως το δικό της μερίδιο στη συνολική μείωση της παραγωγής.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:55 - 09 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.