ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC+: Κλείδωσε η συμφωνία για μείωση-ρεκόρ της παραγωγής πετρελαίου

21:54 - 12 Απρ 2020 | Εμπορεύματα
OPEC+: Κλείδωσε η συμφωνία για μείωση-ρεκόρ της παραγωγής πετρελαίου
Σε ιστορική μείωση της παραγωγής πετρελαίου συμφώνησαν την Κυριακή οι χώρες του OPEC, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Η εν λόγω μείωση αποτελεί περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της τιμής του εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά από μαραθώνιες διμερείς συνομιλίες και τέσσερις ημέρες τηλεδιασκέψεων με υπουργούς του ΟPEC+ και της G20, υπήρξε τελικά συμφωνία μεταξύ των χωρών για μείωση της παραγωγής. Ο όμιλος των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, γνωστός ως OPEC+ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου, μετά από συμβιβασμό με το Μεξικό, που καθυστερούσε την επίτευξη συμφωνίας

Οι χώρες του OPEC+ θα μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λίγο κάτω από την αρχική πρόταση των 10 εκατ. βαρελιών. ΗΠΑ, Βραζιλία και Καναδάς θα συμβάλλουν με ακόμη 3,7 εκατ. βαρέλια καθώς η παραγωγή τους μειώνεται. Το Μεξικό δείχνει να έχει πετύχει μια διπλωματική νίκη καθώς θα απαιτηθεί να μειώσει την παραγωγή του κατά μόλις 100.000 βαρέλια την ημέρα.  

Η συμφωνία αναμένεται να υποστηριχθεί και από τη συμβολή άλλων χωρών εκτός του OPEC+, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση της προσφερόμενης ποσότητας. Η μείωση της παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μόσχα: Θετική η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

 

Νορβηγία: Επανεξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.