ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Διόρθωση έως και 20% στο αργό

20:26 - 09 Ιουν 2020 | Εμπορεύματα
Goldman Sachs: Διόρθωση έως και 20% στο αργό
Διόρθωση στην τιμή του αργού, παρά τη σημαντική ανάκαμψη που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα και την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να παρατείνουν τις περικοπές αργού ως τον Ιούλιο, «βλέπει» η Goldman Sachs.

«Με το αργό πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, η προσφορά θα επανέλθει, αλλά πιστεύουμε ότι τα ρίσκα έχουν αυξηθεί σημαντικά και βλέπουμε πλέον μια διόρθωση 15% με 20% η οποία μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει μετά το sell-off της Δευτέρας» τονίζουν αναλυτές του επενδυτικού κολοσσού σε σημείωμα που δημοσίευσαν την Τρίτη.

«Παρά το ράλι, είμαστε διστακτικοί να προτείνουμε μια θέση long τόσο νωρίς στον κύκλο για διάφορους λόγους» υπογραμμίζουν.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κυριότερος λόγος είναι το πλεόνασμα αποθεμάτων, τα οποία υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 1 δισ. βαρέλια.

Επίσης, η Goldman υποστηρίζει ότι το ράλι στα εμπορεύματα έχει υπερβεί τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία, με τα μέταλλα να αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση.

Η απόκλιση αυτή φαίνεται από το γεγονός ότι οι εισροές στα fund από μικροεπενδυτές από τις αρχές Απριλίου έχουν «επιτύχει απόδοση -20% παρά το ράλι 95% στις τιμές του σποτ αργού».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 09 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.